De keuken. (2)

Deze keuken is mooi geïntegreerd in de woning waarvoor ze is gemaakt. De meubelen zijn perfect op maat en functie bedacht om tot een evenwichtig resultaat te komen. De gebruikte houtsoort is eikenhout, met een witte olieafwerking, de werkbladen zijn in donkere leisteen.

Er is een kookeiland, met een kookplaat, en een friteuse verborgen onder een bijhorende snijplank. Het meubel heeft een uitgesneden hoek die kan dienstdoen als keukenwerkvlak om aan te zitten. De plinten zijn in dezelfde steensoort als de vloer doorgetrokken om een perfecte overgang tussen vloer en keukenmeubelen te bekomen.

In het kookeiland is veel opbergruimte voorzien, door er grote laden in te werken.

Het grote aanrechtgedeelte, waarin spoeltafel en ovens zijn ingewerkt, verbergt ook een ingebouwde vaatwasser. Dit gedeelte gaat links over in een omkasting van een koel- en diepvriescombinatie. De opstaande rand achteraan het werkblad is in de muur ingewerkt en loopt door in de vensternissen.

Rechts bevindt er zich een half diepe, maar zeer handige opbergkast, waarin ook een microgolfoven is verborgen.

Tegen de wand in de doorgang naar de keuken is nog een extra smalle kast geplaatst met open nissen bovenaan. Ondiepe kasten hebben het voordeel binnenin zeer overzichtelijk te zijn. Ze dient voor het opbergen van borden, glazen, e.d.
(2010)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: