Stoel Oblique in Z-chair collectie.

Op 5 mei 2011 vond de officiële voorstelling plaats van de Z-chair collectie van stoelenfabrikant De Zetel, Ardooie, België, waarin de stoel Oblique is opgenomen. Deze collectie richt zich specifiek op gebruik binnen de horeca-sector.

De stoelen in de Z-chair collectie zijn ontworpen door Lhoas & Lhoas, Luc Vincent, team De Zetel, Frits Kuitenbrouwer, Bob Van Reeth, en Louise Charlier. De Z-chair collectie staat onder leiding van art director Luc Vincent.

In de catalogus zijn er een drietal pagina’s uitgetrokken voor de Oblique stoel.

Het basismodel Oblique, hierboven uitgevoerd in een fel groen, kan worden afgewerkt met eender welke kleur, corresponderend met de behoefte van de ruimte waarin de stoelen komen te staan. (Voor vergrootte beelden – klik op de foto’s)

Vanuit het basismodel zijn twee ‘gestoffeerde’ stoelen afgeleid: Oblique Soft, en Oblique Soft Soft.

Oblique Soft heeft een comfortabele zachte zitting, gecombineerd met een houten rugleuning. De stoel wordt naturel uitgevoerd en is blank vernist afgewerkt. De bekleding in het voorbeeld hierboven is duurzame Kvadrat kwaliteitsstof. Op aanvraag kan Oblique Soft ook met andere stoffen worden bekleed (bv. in kleuren).

Oblique Soft Soft – hieronder afgebeeld – heeft een comfortabele zitting èn rugleuning. Ook hier is het mogelijk de stoelen op aanvraag met andere stoffen te bekleden.

De stoel Oblique is niet langer meer in productie (2013).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: