Een ruimtevullende bureauinrichting van kasten en bureautabletten, waarbij de volledige ruimte nuttig wordt gebruikt: de schuifdeur naar de aangrenzende ruimte verdwijnt achter de hoogste kastenwand, tegen de blinde muur iets lagere kasten, overgaand in het grote bureau onder het raam.

De kasten zijn gemaakt uit bamboeplaat, die eerst grijs is getint, en waarna de daaropvolgende – in dit geval matte – oliebehandeling zorgt voor een degelijke bescherming.

De hoogste kastenwand heeft niet al te diepe kasten, ideaal voor het opbergen van klasseermappen, boeken, etc. De iets lagere kasten zijn ruimer, om oa. een printer en scanner te kunnen verbergen.

Het grote werkvlak heeft een voet in bamboe, het vlak zelf is bekleefd met meubellinoleum, wat staat voor aangenaam aanvoelende en degelijke toplaag. Meubellinoleum is gezien de natuurlijke grondstoffen een ecologisch materiaal.

De andere kant van de ruimte is bestemd voor de kinderen: ze hebben er hun eigen bureau. Als bovenkant van het werkvlak is hier gekozen voor een gewone en afwasbare witte plaat, zodat ze naar hartelust kunnen tekenen, schilderen, knippen en plakken. Aan de onderzijde – nu dus niet in gebruik – is het blad bekleefd met dezelfde linoleum als het andere grote bureau. Wanneer de kinderen groter zijn, kan dit werkblad eenvoudig worden omgedraaid, en zal dan een geheel vormen met het andere bureauvlak.

(2011)

Posted by:hobbelpaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.