In deze authentieke woning was het de uitdaging het comfort van de keuken te verbeteren, op die manier dat het de geest en de sfeer van het huis bleef respecteren. Het project bestond voornamelijk uit het optimaliseren van werktabletruimte en uit het maximaliseren van opbergmogelijkheid.

IMG_1427

Onder de reeds aanwezige type grootkeuken spoelbak is een ladenkast ingebracht, en rond de bestaande dubbele tafelmodel koelkasten is een inox omhulsel gemaakt met bovenaan de functie van werktablet.

IMG_1429

De inox omkadering / werktablet is een geplooide inox plaat voorzien van een mooie houten frontlat. Achteraan tegen de muur is een langwerpige opening gelaten – achter de opstaande rand – voor de koeling van de frigo’s.

IMG_1424

En het ladenblok onder de spoelbak bestaat uit een combinatie van bredere en minder brede, en diepere en ondiepere laden afhankelijk van de beschikbare plaats (er is o.a. de afvoer van de spoelbakken en er bevindt zich een warmwater boiler achter de laden).

IMG_1449

De handgrepen van de kasten zijn gevormde houten grepen in dezelfde houtsoort als de frontlat rond de koelkasten. De ladenfronten zelf zijn gelakt in een passend bleek kleur.
(Om de foto’s te vergroten kan je deze aanklikken).

(2015)

Posted by:hobbelpaard

2 reacties op ‘Renovatie van een keuken.

  1. Wow.. wat is dit een mooie stijlvolle keuken…. Weet iemand waar je de handgrepen kunt kopen? Ik heb een eenvoudig keukentje en ben al een tijdje op zoek naar deze mooie houten handgrepen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s