Renovatie van een keuken.

In deze authentieke woning was het de uitdaging het comfort van de keuken te verbeteren, op die manier dat het de geest en de sfeer van het huis bleef respecteren. Het project bestond voornamelijk uit het optimaliseren van werktabletruimte en uit het maximaliseren van opbergmogelijkheid.

IMG_1427

Onder de reeds aanwezige type grootkeuken spoelbak is een ladenkast ingebracht, en rond de bestaande dubbele tafelmodel koelkasten is een inox omhulsel gemaakt met bovenaan de functie van werktablet.

IMG_1429

De inox omkadering / werktablet is een geplooide inox plaat voorzien van een mooie houten frontlat. Achteraan tegen de muur is een langwerpige opening gelaten – achter de opstaande rand – voor de koeling van de frigo’s.

IMG_1424

En het ladenblok onder de spoelbak bestaat uit een combinatie van bredere en minder brede, en diepere en ondiepere laden afhankelijk van de beschikbare plaats (er is o.a. de afvoer van de spoelbakken en er bevindt zich een warmwater boiler achter de laden).

IMG_1449

De handgrepen van de kasten zijn gevormde houten grepen in dezelfde houtsoort als de frontlat rond de koelkasten. De ladenfronten zelf zijn gelakt in een passend bleek kleur.
(Om de foto’s te vergroten kan je deze aanklikken).

(2015)

2 Responses to “Renovatie van een keuken.”

  1. Pauline Says:

    Wow.. wat is dit een mooie stijlvolle keuken…. Weet iemand waar je de handgrepen kunt kopen? Ik heb een eenvoudig keukentje en ben al een tijdje op zoek naar deze mooie houten handgrepen…

  2. hobbelpaard Says:

    De grepen zijn een eigen huis ontwerp. We produceren ze ook zelf.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: