Fotoreportage van de tentoonstelling 30 jaar meubelontwerpen op 30 en 31 maart 2019.

Je ziet het Hobbelpaard vooraan, links de kapstok en in het midden SCC (semi-circular chair). Net daarachter de X-legged table. Achteraan voor het raam nog twee Oblique stoelen, en links daarvan het tafeltje Periscope en de Egg_0_meter.

Op de foto hierboven: midden in beeld de wand met (van l naar r) het kastje Dwarf, de boekenkast met zwevend element erboven, de kast Helmet en het dubbele hangelement Alabaster. Op de voorgrond zie je de Tartufo collection en het Armadillo zitkussen van Heleen Sintobin. Achteraan Frits Kuitenbrouwer’s Triangle Ladder en op de voorgrond daarvan de Sliced table, een tafel met aan de binnenkant uitgefreesde poten.

De wand zoals ze getoond is op de expositie is een compositie die bestaat uit verschillende eenvoudige meubelelementen die worden samengebracht. Deze meubelelementen hebben verschillende functies maar samen vormen ze een bruikbaar multifunctioneel geheel (zoals bijvoorbeeld hier: boekenkast + een gesloten kast voor muziekinstallatie of als opbergruimte + Cd-kastjes).

Er waren ook de ‘Blauwschalen’: grote berkenhouten schalen met versieringen in blauwe beits. De schalen zijn – gezien hun grootte (+/- 60cm) – niet gedraaid op een draaibank maar uit uitgefreesd.

En ook deze houten vlagjes waren op de tentoonstelling te zien.

In de achtergrond de houten vlagjes. Vooraan te experimenteel tafeltje Fish waar uit het tafelbladje visachtige vormpjes uitgezaagd zijn, die er voor de presentatie aan draden boven gehangen zijn. Rechts zie je dan nog in beeld een paneel met allerlei grepen voor kasten. Deze grepen zijn in de loop der jaren ontstaan en vaak toegepast op maatmeubilair. Ook zie je nog het houten gordijn, een extreem handig en wendbaar shuttersysteem dat je kunt gebruiken ipv. klassieke gordijnen.

Alle foto’s: Frank Goethals

(2019)

Gepost door:hobbelpaard

2 reacties op “Tentoonstelling 30 jaar meubelontwerpen: fotoreportage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.